2015. április 29., szerda

Sajtos almás brokkoli saláta

Alakformáló egészséges és laktató saláta minimális munkával. Az ilyeneket szeretem. A brokkoli rendkívül egészséges, így érdemes lenne heti rendszerességgel fogyasztani, ezt nekem egyenlőre még nem sikerült kivitelezni, de próbálkozom. Az alma szintén nagyon sok mindenre jó, így ez a meleg sali igazi vitaminbomba. Sok receptnél mondják így nem csodálom, ha nem hisztek nekem, de ez a saláta tényleg órákig jóllakat, úgyhogy bátran ajánlom egy leves után ebédre, uzsonnára vagy vacsorára is akár.





Hozzávalók (1 nagy adag, köretként 2)


- 1 fej brokkoli
- fél alma
- 2 dkg sajt
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- só, bors, 1 kiskanál mustár
- citromlé

Elkészítés


  1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd feldaraboljuk, és vágott felükkel lefelé egy tepsire tesszük. (Alá sütőpapír vagy olaj) Meglocsoljuk egy pici olajjal, majd grill fokozaton (nagyon meleg sütőben) addig sütjük, míg megpuhul és megpirul. (Kb. 15-20 perc)
  2. Az almát és a sajtot kockákra vágjuk, az almát meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon.
  3. A mustárt, sót, borsot, pár csepp citromlét kikeverünk, majd hozzácsorgatjuk folytonos kevergetés mellett az olajat.
  4. Ha a brokkoli kész, akkor összeforgatjuk a mártással, a sajttal és az almával. Dióval megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése