Emberek! Ez a reggeli rettenetesen finom! Mikor megkóstoltam ijesztően édes volt. Olyannyira, hogy megijedtem, nem tettem-e bele véletlenül, megszokásból cukrot vagy mézet. És nem. Aki valami nagyon édesre vágyik, de mellőznie kell a cukrot, annak szívből ajánlom ezt a mutatós és egyszerű reggelit/uzsonnát, mert utána garantáltan jól fogja érezni magát. Aki nem szereti a nagyon édes dolgokat az is próbálja ki édesebb alma helyett valami savanykásabbal. Kókuszdióhéjban tálalva az igazi, de persze sima müzlis tálban is nagyon dekoratív lehet. És amiről nem szóltam még: azok a fűszerek. Gyömbér és vanília olyan gyönyörűen egészíti ki egymást ebben a "tejberizsben", hogy komolyan, öröm kóstolni. Csak ennyit mondok: próbálják ki!
Hozzávalók (1-2 főre)
- 1 alma (nálam édesebb)
- 1 kis marék kókuszreszelék
- vanília (én őrlőset használok, így mennyiséget nem nagyon tudok mondani)
- 1 körömnyi darab gyömbér lereszelve (vagy szárított)
- kevés zöldtea (vagy más gyümölcstea/víz) ízesítetlen!
- díszítésnek: menta levelek, eper (eredetileg bele is akartam vágni, de olyan finom lett magában ez a kása, hogy nem igényelt több édesítést), vaníliaőrlemény
Elkészítés
- A kókuszt egy kis edénybe tesszük, majd felöntjük egy kevés vízzel/teával. Annyival, hogy nyirkossá váljon a kókusz, szóval szó sincs ellepésről! 1- 2 percig kis lángon melegítjük, hogy a kókusz megszívja magát és ne recsegjen a fogunk alatt.
- Az almát megpucoljuk (héját meg lehet enni, csak ezzel együtt nehéz reszelni) és lereszeljük, majd a levével együtt a kókuszhoz adjuk. Addig melegítjük, míg az alma is megpuhul. Ha nagyon nincs leve, öntsünk hozzá egy kevés teát. Fűszerezzük a reszelt gyömbérrel és a vaníliával.
- Ha minden puha, akkor botmixerrel pürésítsük, de úgy, hogy maradjon egy kicsit darabos.
- Ha kókuszdióban tálaljuk, akkor előtte a héjat töröljük ki egy papírtörlővel.
- Különféle finomságokkal díszítjük. Remek tejberizs/zabkása pótlék!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése