2015. április 8., szerda

Hamis zöldséges rizseshús

A paleo étrendben (és gondolom más diétákban is) az egyik legnagyobb ötlet a rizs-pótlék karfiol. Hasonlít rá színben, állagban és méretben is és bár az íze azért karfiolos egy ilyen csirkés raguval összekeverve igazán laktató és izgalmas hamis rizseshúst kapunk. Ez pedig mindig is a kedvenc ételeim közé tartozott. Sok zöldséggel, sok hússal még a menzán is nagyon szerettem ezt a sokak által lenézett ételt. Hála a karfiolnak így PCOS-esen is vissza tudtam hozni az ízét. Ez a "rizs" egyébként remek ötlet, diétázóknak nagyon ajánlom, szerintem mindenféle feltéttel megállja a helyét!





Hozzávalók (2-3 főre)


- 1 kis fej karfiol
- 1 kis cukkini
- 4 fej gomba
- 1 kis vöröshagyma
- só, bors, egyéb tetszőleges fűszerek (nálam provance-i keverék)
- 2 bőrös csirkemell
- kevés zsiradék (nálam pecsenyezsír)

Elkészítés


  1. A húst (én kiolvasztottat használtam, ezt érdemes alaposan letörölgetni) apróra vágjuk, majd a hagymát is. A hagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzádobjuk a húst is. Időnként kevergetve megpirítjuk. Ezalatt feldaraboljuk a cukkinit és a gombát.
  2. Ha a hús megpirult, akkor egy kevés (3-4 evőkanálnyi) vízzel (vagy lehet borral is) felöntjük, így a serpenyő aljára pirult darabok feloldódnak. Hozzádobjuk a zöldségeket, fűszerezzük, majd addig pároljuk, míg a cukkini és a gomba meg nem puhul.
  3. Ezalatt a karfiolt rózsáira szedjük, majd egy aprítógépben morzsává aprítjuk. Körülbelül olyan darabok legyenek, mint a rizs.
  4. Amikor már a zöldségek megpuhultak, adjuk az egészhez a "rizst", majd tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig pároljuk össze az egészet, majd frissen tálaljuk. Sajttal megszórva nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése