2015. április 21., kedd

Feketeribizlis almakása

Tavaly nyáron rengeteg fekete ribizlit vásároltunk, amiből befőztünk, illetve kisebb adagokban lefagyasztottuk. Most (és persze egész évben) kezdjük előbányászni ezeket a csomagokat, hiszen hamarosan újra itt van a ribizli szezon. Akinek nincsen otthon fekete ribizlije bármivel felcserélheti ezt a gyümölcsöt. A receptet már elkészítettem egy kicsit máshogy itt, most egyszerűsítettem rajta, de az íze még mindig király! Aki az előző lelkesedésről lemaradt: címszavakban - gyors, nagyon édes - imádnivaló reggeli!!




Hozzávalók
- 1 alma lereszelve
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 2-3 evőkanál tetszőege bogyós gyümölcs (nálam fekete ribizli)

Elkészítés

  1. Az almát a levével együtt egy edénykébe tesszük, hozzászórjuk a fahéjat és a kókuszt, majd egy kicsit megpuhítjuk az egészet. (1-2 perc) Egy egész kevés vizet öntöttem alá, mikor láttam, hogy az alma saját leve nem elég.
  2. Levesszük a tűzről, a gyümölcsöt belekeverjük, vagy a tetejére szórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése