Ez aztán nasi a javából! Hogyha szereted a nachost, vagy a diétád előtt chips rajongó voltál, akkor szeretni fogod ezt a kaját. A ropogtatósnak nincs túl sok íze, inkább az állaga miatt jó. A mártogatós pedig zseniális. Eredetileg medvehagymát szerettem volna bele tenni, de félrenyúltam a fagyasztóban - elvégre zöld-zöld - és spenótot tettem a mártogatóshoz. Meglepően jó a padlizsánnal, nagyon ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók (1-2 főre)
- 1 kicsi padlizsán fele
- 2 nagyobb marék spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál görög joghurt
- só, bors, paprika
A chipshez
- 1 egység víz
- 2 egység lenmagliszt
- 1 nagy csipet só
(A mártogatóshoz való mennyiség: 1/4 bögre liszt (kb. 2 evőkanál), 1/8 bögre víz)
Elkészítés
- A lisztet és a vizet összekeverjük, majd összegyúrjuk. Apránként nagyon vékonyra nyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk, vagy csak feldaraboljuk a háromszögekre. Félretesszük.
- A padlizsánt felkockázzuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk. A spenótot megtisztítjuk. A padlizsánhoz hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, fűszerezzük. Időnként felöntjük egy kevés vízzel, hogy megpárolódjon. Ha megpuhult hozzádobjuk a spenótot és megfonnyasztjuk. Átöntjük a padlizsánt egy edénybe, hozzáadjuk a joghurtot és összeturmixoljuk.
- A formákat egy kicsi zsiradékon ropogósra sütjük a serpenyőben.
- A chipset a mártogatóssal tálaljuk. Nagyon jól passzol hozzá a dió, azt is mártogathatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése