2015. április 26., vasárnap

Tejszínes medvehagymás tészta pirított magokkal

Lassan vége a medvehagyma szezonnak, de még azért sok helyen lehet kapni, így mindenkinek melegen ajánlom a fogyasztását, de nem csak az olcsósága miatt, hanem azért is, mert roppant egészséges. Aki annyira nem kedveli a hagymás ízt, nyugodtan cserélje le a medvehagymát spenótra. A tészta persze nem a hagyományos tészta, hanem egy szezámlisztből készült paleo termék. (Itt olvashatsz róla bővebben.) A végeredmény bámulatosan finom lett, a pirított magvak igazán izgalmassá tették, ezt a zseniális egyszerű és gyors ételt. :) 




Hozzávalók (2 kisebb adag)


- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 marék olajos mag: dió, tökmag, napraforgómag
- 10 dkg tészta (szénhidrátcsökkentett)

Elkészítés

    1. Egy lábasban vizet forralunk sóval és egy kevés olajjal. Ha felforrt, akkor főzzük ki benne a tésztát.
    2. Egy kis serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg a magvakat. Ha illatos lesz, akkor tegyük félre. 
    3. A medvehagymát, fokhagymát, tejszínt, sót, borsot, sajtot összeturmixoljuk. A serpenyőbe öntjük a masszát és kicsit felmelegítjük. Hozzákanalazzuk a tésztát és alaposan elkeverjük. 
    4. A pirított magokkal megszórva tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése